top of page

Rijkesluisstraat 26 en 24

Oirschot

TE KOOP

445.000

Omschrijving

Dit bijzondere huis is gebouwd in 1650 en gelegen in de Rijkesluisstraat in Oirschot. De woning betreft een gemeentelijk monument en bevindt zich midden in het centrum van het dorp.

In Oirschot vind je diverse mooie natuurgebieden, waardoor je veel wandel-, fiets- en recreatiemogelijkheden hebt. Ook zijn er meerdere sportvoorzieningen op korte afstand gelegen. Denk hierbij aan een voetbalclub, hockeyclub, zwembad en sportschool.


Door de geweldige ligging in het centrum, vind je veel voorzieningen op steenworp afstand. Het levendige centrum van het dorp voorziet jou van een groot en gevarieerd winkelaanbod. Je vindt hier onder andere winkels voor je dagelijkse boodschappen, kledingboetieks, speciaalzaken en landelijke filialen. In het dorpscentrum tref je ook diverse leuke horecagelegenheden aan, waar je terecht kunt voor een hapje of drankje.

Lopend bereik je de dichtstbijzijnde supermarkt, kinderopvang, basisschool, het voortgezet onderwijs en de bushalte. Het huis heeft een gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen. Vanaf de woning is de A58 snel bereikbaar. Om het bruisende centrum van Eindhoven te bereiken, hoef je slechts een halfuurtje te rijden.


Het geheel heeft 2 adressen namelijk Rijkesluisstraat 26 en Rijkesluisstraat 24. Nummer 24 betreft een Rijksmonument waar voorheen een wol winkeltje gevestigd was. De bestemming van dit voormalig landarbeidershuisje heeft momenteel geen woonbestemming meer, echter de gemeente staat welwillend tegenover de aanvraag tot woonbestemming.


De entree naar zowel de woning Rijkesluisstraat 26 toe als naar Rijkesluisstraat 24 is gezamenlijk. Dit omdat aan de linkerzijde van Rijkesluisstraat 24 een muur staat dat ook een Rijksmonument is.

De woning zelf betreft een gemeentelijk monument.

In 1995 is hier de zijkant van vernieuwd, de verdiepingsvloer en is er een nieuw dak op gekomen. Tevens is toen de elektra/meterkast vernieuwd. Verwarming geschiedt door middel van een geiser die gehangen is in de keuken. Zowel het dak als de zijgevel zijn geïsoleerd. De verwarming geschied door middel van een gaskachel en een gashaard. Veel oude elementen zijn nog terug te vinden. De woning dient echter nagenoeg geheel aangepast en geïsoleerd te worden aan de huidige woonnormen. Indien u de woning gaat bezichtigen stap u terug in de tijd.


Indeling van de woning

Begane grond:

Via de straat is de voordeur van deze authentieke woning bereikbaar. Achter de voordeur ligt de entreehal met kastruimte en de meterkast. Deze entreehal biedt toegang tot nog een andere hal en de woonkamer.


De woonkamer is ruim opgezet en voorzien van oude, stoffen vloerbedekking. De ruimte beschikt daarnaast over een houten plafond. Dankzij de grote raampartij aan de voorzijde is de lichtinval hier uitstekend. Aan de achterzijde van de woonkamer vind je een openslaande deur naar een hal. Via deze hal zijn de trap naar de eerste verdieping, de trap naar de kelder, een kantoorruimte en de achtertuin te bereiken.


De grote hal die te bereiken is via de entree, biedt toegang tot een toiletruimte met staand toilet en fonteintje, de badkamer en de eerste slaapkamer. De badkamer kenmerkt zich door de lichte kleurstelling en is uitgerust met een wastafel en douchebak. Via een klein trappetje bereik je vanaf de hal de eerste slaapkamer. Deze slaapkamer is nog geheel naar eigen wens in te richten. De slaapkamer biedt toegang tot de keukenruimte, die aan de achterzijde van het huis te vinden is. In deze ruimte vind je een tegelvloer en kleurrijke details. De keuken zelf bestaat uit een klein keukenblok met blauwe keukenkastjes en een licht werkblad. Hier beschik je over een afzuigkap. De keuken is aan vervanging toe.


Eerste verdieping:

Via de trap bereik je de eerste verdieping van de woning. Op de eerste verdieping zijn de tweede, derde en vierde slaapkamer te vinden. In alle slaapkamers is de stoffen vloerbedekking verwijderd. In iedere slaapkamer komt veel daglicht naar binnen. De twee kamers aan de voorzijde hebben ieder toegang tot een berging om spullen op te bergen.


Kelder:

De ruime kelder biedt bergruimte.

Bijgebouw zijnde Rijkesluisstraat 24:

Naast de woning beschik je nog over een groot bijgebouw. Door de hoeveelheid ruimte, heb je hier tal van mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hier een bedrijf aan huis of bed & breakfast te realiseren. Het bijgebouw is nog compleet naar eigen wens in te richten. In het gebouw tref je een toiletruimte met staand toilet aan. Je beschikt ook nog over een grote verdieping en een kelder.


Tuin:

Het huis heeft een ruime, betegelde tuin. Deze tuin is nog compleet naar eigen smaak in te richten. Door de hoeveelheid ruimte waarover je beschikt, is het mogelijk om hier een heerlijke buitenruimte te realiseren. De tuin is momenteel uitstekend beschut, waardoor het een plek is waar je veel privacy ervaart. Er is geen achterom.


Parkeren

Er is een parkeervergunning nodig voor langdurig parkeren.

Nummer 24 krijgt de elektra en het water via nummer 26. Wel heeft dit gebouwtje een eigen gasaansluiting en een gaskachel. In 1930/1940 is deze "woning" onbewoonbaar verklaard. Vast achter dit gebouw/rijksmonument liggen een aantal vertrekken/schuren met opgang naar boven. Hier ziet u nog de "stropoppen" onder de pannen. In de achtertuin is een vrijstaande stenen berging te vinden.


Kortom een kluswoning/opknapper waarbij eventueel een 2e woning gerealiseerd kan worden, een mantelzorgwoning of eigen bedrijf/kantoor "aan huis".

Makelaar contact

Marijke Gast

06.50676900

Plattegrond

Details

Type

Slaapkamers

Halfvrijstaande woning en vrijstaand gebouw

3

Woonoppervlakte

Badkamers

1

Bouwjaar

113

370

1649

Adresgegevens

Rijkesluisstraat 26, Oirschot, Nederland

bottom of page